“Hvad siger folk”? Udtalelser og interwievs…

Jeg har i nogle tilfælde  tilladt anonymitet af hensyn til helbreds eller person følsomme situationer men kender selvfølgelig folks identitet.

Kunde tilbagemeldinger

Hvad siger folk?

“Vi skal ikke undervurdere, hvad gode relationer betyder for vores helbred.
Hvordan dårlige oplevelser tidligt i livet kan følge en langt op i livet – måske indtil en lærer, en læge, en terapeut eller en god ven, giver den spejling, man ikke fik. Rise var som en mor, jeg havde savnet. Rise var nærværende, empatisk, humoristisk, fantasifuld og vedholdende. Rise kom ind i mit liv efter, jeg havde købt søvnøvelsen, som jeg anvender den dag i dag. Jeg fik sparring, spejling og indsigt i egne mekanismer, – fik lukket op til latter og tillid til mig selv og livet og nåede til et punkt, hvor jeg måtte sige (et vemodigt) farvel og stå på egne ben. Og det går det godt med! Jeg er dybt taknemmelig for den hjælp jeg modtog fra Rise gennem 1 års forløb med rigtig mange zoomsamtaler. Herfra den allerbedste anbefaling” Elisabeth
ELISABETH
april 2024
"Deltog for nylig i workshop om åndedrættet og var positivt overrasket over niveauet - på kort tid fik jeg meget ny viden, selv om jeg troede jeg var godt oplyst. E-bogen er flot, letforståelig og jeg vender af og til tilbage til den" Deltager december 202
Deltager
december 2023
"Har deltaget i en workshop om åndedrættet og synes det var utroligt spændende. Meget fakta og viden på kort tid, men uden det føltes forceret eller overfladisk. Det var yderst interessant. Den tilsendte e-bog har jeg af og til kigget i fordi emnet har fanget mig- det er jo relevant for os alle. Desuden fandt jeg flere uvaner hos mig selv og prøver at afhjælpe. Kan klart anbefales"
Deltager
December 2023
Udtalelse om Vagus-teknik kurset "Jeg sover længere og uden at vågne voldsomt anspændt  - vågner mere udhvilet og frisk og hvis jeg engang imellem vågner om natten bruger jeg teknikken igen og så virker det igen - altså jeg vågner ikke og ligger søvnløs.   Før dette kursus havde jeg svært ved overhovedet  at nærme mig sengen, havde svært ved at lægge mig fordi jeg vidste at der ventede flere timers kamp med tanker, stivhed i kroppen, uro, angst og bekymringstanker i massevis, følelsen af isolation, at jeg skulle ligge stille fik mig næsten til at holde op med at trække vejret- ville i al fald ikke vække min mand  så ville jeg da  føle mig mere skyldig. Frygtelig dårlig cirkel jeg var i - hadede det..  Nu begynder jeg midt på aftenen og forbereder mig mentalt som foreslået i kurset, bla skriver jeg dagen ned og hvad jeg skal imorgen - det alene giver faktisk meget ro og jeg hygger mig mere fordi jeg ved natten ikke er helt så desperat mere - tak for en meget bedre livskvalitet"
Ny bruger
December 2023
"Jeg har været vant til at bruge Kombi Teknikken i flere år og er superglad for den men da det nye kursus kom afprøvede jeg også den og  bruger nu også teknikken fra "Væk din Vagusnerve og sov bedre" ved behov.  De er gode,  hver for sig meget forskellige men supplerer hinanden rigitg godt  Da jeg har flere diagnoser, bla ocd og angst, skifter det meget i løbet af bare en dag hvordan jeg har det.  Men de virker - teknikkerne.  Jeg bruger også Vagus Teknikken om dagen når angsten tager overhånd og jeg mærker jeg er ved at miste kontrollen.  Jeg kan hurtigt mærke virkningen i kroppen.  Det er ikke altid behageligt det jeg mærker og når jeg snakker med Rise om hvorfor  forklarer hun at det bla kan skyldes at vi jo reagerer hurtigt på det der sker omrking os, og i os.  Og hvis jeg mærker angst følger der jo muskelspænding med og også dårlig vejrtrækning- jeg plejer at bruge KOMBITeknikken  men supplerer nu med Vagus teknikken og føler det altså i kroppen på den positive måde. Rise gentager og understreger det vigtige i at blive ved med at være tålmodig med sig selv og være åben og favne det hele og lissom møde det i øjenhøjde.  Det prøver jeg så og teknikkerne gør en stor forskel for mig hver dag og virker meget bedre end noget andet jeg har prøvet i den stil her, bla mindfulness - netop fordi jeg  det er mig der styrer processen ud fra hvordan jeg har det. Jeg har det jo forskelligt så derfor føles reaktionen  jo også forskelligt   Kan så varmt anbefales at prøve. Vagus teknikken er anderledes fordi man s å  direkte arbejder med og berører sit eget nervesystem og derfor også registrerer den beroligende virkning" Laila Knudsen, Fyn
Laila Knudsen
Svar på spørgeskema; 1;Hvilken situation eller problem havde du ? 1:    "Jeg har i flere år døjet med stress og var nu blevet sygemeldt med daglige fysiske symptomer som indsovningsproblemer, uro i benene, kvalme, hovedpine, dårligt immunforsvar uro/prikken i hele kroppen, rastløshed, træthed og manglende motivation. Dette skyldes bla en masse udfordringer i hjemmet og jobbet"   2 - Hvad er de største forandringer / ændringer som dit forløb / behandlinger  eller spurgt på en anden måde; er du i stand til noget du ikke kunne før dit forløb !  2:   "Jeg har ingen symptomer tilbage på daglig basis  og kun et par dage om ugen/måneden! Jeg startede som selvstændig med langsom opstart efter 3 måneders sygemelding/ behandlingsstart, noget som jeg aldrig har turdet før. Jeg får afviklet igangværende projekter, ryddet op og ud, har overskud til at lære nye ting og igangsætte nye projekter" 3 - Grænsesætning - har du fået behandling der inddrager at behandle et overbelastet nervesystem, traumer eller grænsesætning ?  3:    "Jeg har lært at lytte til mit nervesystem og mærke efter og sige fra, så jeg nu kan tydeliggøre både for mig selv og andre hvad jeg tolerer, ønsker og har behov for, og agerer på det" 4 - Sætter du pris på et "sprog" der er så intuitivt og inddrager dine sanser - altså princippet om at kroppen skal inddrages i behandling ? 4:   "Vi har arbejdet med bevidst åndedræt for at aktivere mine følelser/ nervesystem, så det ikke længere bliver tilsidesat og tromlet ned" 5 - Hvordan er det at starte en traumebehandling med at gå uden om problemerne og skabe tryghed i kroppen ? 5:   "At vi har arbejdet med min krop gør at jeg har taget ejerskab for min situation og min egen håndtering, jeg har ikke skudt skylden på nogen, selvom jeg nu bedre kan genkende og sætte grænser for toxic trades, men jeg kan faktisk ændre på situationer vha min egen håndtering og ved at ændre på nogle strukturer fra min side og sige fra overfor andre når de overskrider mine grænser, fordi jeg bla er mere bevidst om mine grænser og hvad der påvirker mit nervesystem negativt/positivt" 6 - Og hvordan virkede det på længere sigt ? 6:    "Jeg har fået overskud til at genkende de ting, der belaster mit nervesystem og gør mig syg. Det har hjulpet mig og min familie til at fokusere anderledes på nogle ting" 7 - Har du tidligere været i anden behandling hos psykolog, psykiater eller andre steder - og hvordan er det at gå i behandling her, i forhold til andre steder  7:   "At man tager ansvaret på sig og dermed også kan gøre en forandring" 8 - Har det været positivt for dig at starte med at styrke nervesystemet- at skabe tryghed  FØR du begyndte med at se på dine tanker, følelser og adfærd? Altså det der gør ondt - minder, flashback, mareridt, osv.. 8:   "At jeg har modet og overskuddet til at arbejde mig frem mod mål jeg har haft i mange år" 9; Hvordan har det været at have en behandling der tager udgangspunkt i at skulle elske sig selv, favne sig selv, lære selvomsorg og at det er tilladt at tage din plads her i verden -)  9:   "Fordi jeg ikke havde kunnet rumme mig selv i mange år og lagt låg på følelser, var jeg bange for ikke at kunne finde ud af det, men med Rises hjælp kom der hul på, jeg var tryg ved hende og vidste hun ville mig det bedste. Det var meget trygt" 10 - Til hvem vil du anbefale kurser / forløb og hvorfor ? 10:   "Jeg vil anbefale det til alle der kæmper med stress og båndlagte følelser, vanskelige familiestrukturer, fx hvor andre i familien har diagnoser man skal forholde sig til. Livssituationer hvor man føler sig låst fast, men ikke nødvendigvis ønsker at ændre andre end sig selv. Hvis man ønsker selvindsigt fx pga traumer."


Camilla Frandsen
April 2024
"Jeg  læste en artikel i  "Odense i dag" - læste den faktisk en del gange. Og havde lyst til at høre mere men var også skeptisk og har ikke det store økonomiske overskud så jeg ventede længe. Har haft et 6 ugers forløb og er mildt sagt forbløffet. Helt klar åndedræt er noget der skal udforskes meget meget meget mere ! Rise forklarede det var lidt spild kun at komme engang imellem for det var meget det mellem konsultationerne der gav ændringer - hvis altså jeg gjorde det hun foreslog.. og hold da op ! Har meget mere energi og overskud, falder ikke sammen mere og har slet ikke den udmattelse og minusfornemmelse jeg plejer. Jeg har fået masser af redskaber, tips til mange forskellige situationer  og mine smerter .. ja dem har jeg stadig men de har fuldstændig flyttet plads i mit liv. Altså fylder meget mindre. Desuden har jeg lært det med at afspænde og har lært en masse om at kickstarte mit eget system men har også lært at bruge åndedrættet for smertelindring !!! Det har jeg IKKE lært på 3 forskellige smerteklinikker ! jeg havde aldrig forventet så stort en ændring og at jeg skulle lære så meget om min egen krop og ikke mindst hvor meget jeg kan ændre selv.. helt vildt  J. Berggren, Odense
J.Bergreen

Kundetilbagemeldinger

Hvad siger folk ?

Hvad siger folk ?
Interwiev med Elisabeth Wegger der har genkøbt forløb flere gange.. Spørgsmål 1; Hvad er de største forandringer / ændringer som dit forløb / Behandlinger / teknikker har givet dig ? Eller- hvordan havde du det før. Elisabeth; JEG HAR FÅET ET SPIRENDE MOD PÅ LIVET; MERE RO I HVERDAGEN. DET ER SOM VOKSER DER EN NY ELISABETH FREM INDENI. EFTER MIN MANDS PLUDSELIGE DØD FOR SNART 2 ÅR SIDEN HAR JEG DØJET MED SØVNBESVÆR, INDRE URO, MISMOD.
DA JEG SÅ RISES TILBUD PÅ FACEBOOK “VÆK DIN VAGUSNERVE OG SOV BEDRE” TIL UNDER 200 KR. TÆNKTE JEG, AT DET KUNNE DER IKKE VÆRE NOGET FORGJORT VED.
JEG MODTOG INSTRUKTIONEN, OG HAR LAVET DEN HVER AFTEN SOM DET SIDSTE INDEN SENGETID: OG JEG SOVER MEGET BEDRE. ELLERS VIL JEG SIGE, AT MIN TILLID TIL DET, RISE KAN, ER VOKSET, OG JEG ER I ET FORLØB, SOM JEG NETOP HAR FORLÆNGET.
spørgsmål 2- Hvilken ENE ting synes du har været allerbedst eller mest fantastisk ved forløbet/ teknikkerne ? Elisabeth; RISE
spørgsmål 3- Hvilke andre fordele har det givet dig ?
Elisabeth; JEG MØDES MED RISE ONLINE, OG DET FUNGERER RIGTIG GODT. spørgsmål 4 – Hvilke indvendinger havde du inden du købte ? Elisabeth; JEG TOG CHANCEN OG ER IKKE BLEVET SKUFFET. TVÆRTIMOD, OG MIN NATURLIGE NYSGERRIGHED FIK MIG TIL AT SIGE: JEG GØR DET! OG DET HAR JEG IKKE FORTRUDT. spørgsmål 5 – Til hvem vil du anbefale kurser / forløb og hvorfor ? Elisabeth; HVIS DET FALDER NATURLIGT I EN SAMTALE, VIL JEG FORTÆLLE OM MINE ERFARINGER MED SAMARBEJDET MED RISE. Spørgsmål 6 – Har du følt dig mødt, set og forstået i forløbet hos Rise ? Elisabeth; EFTER MIN OPFATTELSE, SÅ ER ET GODT RESULTAT AF EN BEHANDLING ET SPØRGSMÅL OM KEMI! RISE HAR: ÆGTE INTERESSE; ØGET OPMÆRKSOMHED OG HJERTEVARME. RISE ER TIL STEDE I NUÉT. HUN UDSTRÅLER DISSE “EGENSKABER” OG DET I HØJ GRAD! OG JEG OPLEVER MIG I HØJ GRAD SET OG HØRT. NÆSTEN SOM EN NY OG BEDRE MOR. HUN VISER EN VEJ MED SIT NÆRVÆR, SOM GØR MIG GODT. Spørgsmål 7 – Rise har mange forskellige behandlings retninger, mix af muligheder. Hvor mange har du anvendt ? (Åndedræt – nervesystems regulering – kreativitet – kognitiv analyse og samtale- behandling af indre barn – dårlig indre dialog- stress osv OG har det været en fordel for dig at det har været denne helkrops behandling hvor hjerne og krop har været inddraget og KOMBI Teknikken) Og hvad er den største forskel nu EFTER du har gennemgået forløb bestående af; – “Få 6 behandlinger, betal for 5” OG anvender online kurset – “Væk din Vagusnerve og sov bedre” og – “KOMBI Teknikken” incl Sticky som er dit individuelle redskab og -“Helkropsgrounding” Elisabeth; DET PASSER MIG RIGTIG GODT MED DEN INTUITIVE TILGANG OG TILRETTELÆGGELSE: AT GRIBE DET VÆRKTØJ, DER I ØJEBLIKKET ER DET MEST OPTIMALE” Spørgsmål 8 – Andet du gerne vil tilføje ? Elisabeth;ELISABETH
april 2024
"Deltog for nylig i workshop om åndedrættet og var positivt overrasket over niveauet - på kort tid fik jeg meget ny viden, selv om jeg troede jeg var godt oplyst. E-bogen er flot, letforståelig og jeg vender af og til tilbage til den" Deltager december 202
Deltager
december 2023
"Har deltaget i en workshop om åndedrættet og synes det var utroligt spændende. Meget fakta og viden på kort tid, men uden det føltes forceret eller overfladisk. Det var yderst interessant. Den tilsendte e-bog har jeg af og til kigget i fordi emnet har fanget mig- det er jo relevant for os alle. Desuden fandt jeg flere uvaner hos mig selv og prøver at afhjælpe. Kan klart anbefales"
Deltager
December 2023
Udtalelse om Vagus-teknik kurset "Jeg sover længere og uden at vågne voldsomt anspændt  - vågner mere udhvilet og frisk og hvis jeg engang imellem vågner om natten bruger jeg teknikken igen og så virker det igen - altså jeg vågner ikke og ligger søvnløs.   Før dette kursus havde jeg svært ved overhovedet  at nærme mig sengen, havde svært ved at lægge mig fordi jeg vidste at der ventede flere timers kamp med tanker, stivhed i kroppen, uro, angst og bekymringstanker i massevis, følelsen af isolation, at jeg skulle ligge stille fik mig næsten til at holde op med at trække vejret- ville i al fald ikke vække min mand  så ville jeg da  føle mig mere skyldig. Frygtelig dårlig cirkel jeg var i - hadede det..  Nu begynder jeg midt på aftenen og forbereder mig mentalt som foreslået i kurset, bla skriver jeg dagen ned og hvad jeg skal imorgen - det alene giver faktisk meget ro og jeg hygger mig mere fordi jeg ved natten ikke er helt så desperat mere - tak for en meget bedre livskvalitet" "Ny bruger"
Ny bruger
December 2023
"Jeg har været vant til at bruge Kombi Teknikken i flere år og er superglad for den men da det nye kursus kom afprøvede jeg også den og  bruger nu også teknikken fra "Væk din Vagusnerve og sov bedre" ved behov.  De er gode,  hver for sig meget forskellige men supplerer hinanden rigitg godt  Da jeg har flere diagnoser, bla ocd og angst, skifter det meget i løbet af bare en dag hvordan jeg har det.  Men de virker - teknikkerne.  Jeg bruger også Vagus Teknikken om dagen når angsten tager overhånd og jeg mærker jeg er ved at miste kontrollen.  Jeg kan hurtigt mærke virkningen i kroppen.  Det er ikke altid behageligt det jeg mærker og når jeg snakker med Rise om hvorfor  forklarer hun at det bla kan skyldes at vi jo reagerer hurtigt på det der sker omrking os, og i os.  Og hvis jeg mærker angst følger der jo muskelspænding med og også dårlig vejrtrækning- jeg plejer at bruge KOMBITeknikken  men supplerer nu med Vagus teknikken og føler det altså i kroppen på den positive måde. Rise gentager og understreger det vigtige i at blive ved med at være tålmodig med sig selv og være åben og favne det hele og lissom møde det i øjenhøjde.  Det prøver jeg så og teknikkerne gør en stor forskel for mig hver dag og virker meget bedre end noget andet jeg har prøvet i den stil her, bla mindfulness - netop fordi jeg  det er mig der styrer processen ud fra hvordan jeg har det. Jeg har det jo forskelligt så derfor føles reaktionen  jo også forskelligt   Kan så varmt anbefales at prøve. Vagus teknikken er anderledes fordi man s å  direkte arbejder med og berører sit eget nervesystem og derfor også registrerer den beroligende virkning" Laila Knudsen, Fyn
Laila Knudsen
Svar på spørgeskema; 1;Hvilken situation eller problem havde du ? 1:    "Jeg har i flere år døjet med stress og var nu blevet sygemeldt med daglige fysiske symptomer som indsovningsproblemer, uro i benene, kvalme, hovedpine, dårligt immunforsvar uro/prikken i hele kroppen, rastløshed, træthed og manglende motivation. Dette skyldes bla en masse udfordringer i hjemmet og jobbet"   2 - Hvad er de største forandringer / ændringer som dit forløb / behandlinger  eller spurgt på en anden måde; er du i stand til noget du ikke kunne før dit forløb !  2:   "Jeg har ingen symptomer tilbage på daglig basis  og kun et par dage om ugen/måneden! Jeg startede som selvstændig med langsom opstart efter 3 måneders sygemelding/ behandlingsstart, noget som jeg aldrig har turdet før. Jeg får afviklet igangværende projekter, ryddet op og ud, har overskud til at lære nye ting og igangsætte nye projekter" 3 - Grænsesætning - har du fået behandling der inddrager at behandle et overbelastet nervesystem, traumer eller grænsesætning ?  3:    "Jeg har lært at lytte til mit nervesystem og mærke efter og sige fra, så jeg nu kan tydeliggøre både for mig selv og andre hvad jeg tolerer, ønsker og har behov for, og agerer på det" 4 - Sætter du pris på et "sprog" der er så intuitivt og inddrager dine sanser - altså princippet om at kroppen skal inddrages i behandling ? 4:   "Vi har arbejdet med bevidst åndedræt for at aktivere mine følelser/ nervesystem, så det ikke længere bliver tilsidesat og tromlet ned" 5 - Hvordan er det at starte en traumebehandling med at gå uden om problemerne og skabe tryghed i kroppen ? 5:   "At vi har arbejdet med min krop gør at jeg har taget ejerskab for min situation og min egen håndtering, jeg har ikke skudt skylden på nogen, selvom jeg nu bedre kan genkende og sætte grænser for toxic trades, men jeg kan faktisk ændre på situationer vha min egen håndtering og ved at ændre på nogle strukturer fra min side og sige fra overfor andre når de overskrider mine grænser, fordi jeg bla er mere bevidst om mine grænser og hvad der påvirker mit nervesystem negativt/positivt" 6 - Og hvordan virkede det på længere sigt ? 6:    "Jeg har fået overskud til at genkende de ting, der belaster mit nervesystem og gør mig syg. Det har hjulpet mig og min familie til at fokusere anderledes på nogle ting" 7 - Har du tidligere været i anden behandling hos psykolog, psykiater eller andre steder - og hvordan er det at gå i behandling her, i forhold til andre steder  7:   "At man tager ansvaret på sig og dermed også kan gøre en forandring" 8 - Har det været positivt for dig at starte med at styrke nervesystemet- at skabe tryghed  FØR du begyndte med at se på dine tanker, følelser og adfærd? Altså det der gør ondt - minder, flashback, mareridt, osv.. 8:   "At jeg har modet og overskuddet til at arbejde mig frem mod mål jeg har haft i mange år" 9; Hvordan har det været at have en behandling der tager udgangspunkt i at skulle elske sig selv, favne sig selv, lære selvomsorg og at det er tilladt at tage din plads her i verden -)  9:   "Fordi jeg ikke havde kunnet rumme mig selv i mange år og lagt låg på følelser, var jeg bange for ikke at kunne finde ud af det, men med Rises hjælp kom der hul på, jeg var tryg ved hende og vidste hun ville mig det bedste. Det var meget trygt" 10 - Til hvem vil du anbefale kurser / forløb og hvorfor ? 10:   "Jeg vil anbefale det til alle der kæmper med stress og båndlagte følelser, vanskelige familiestrukturer, fx hvor andre i familien har diagnoser man skal forholde sig til. Livssituationer hvor man føler sig låst fast, men ikke nødvendigvis ønsker at ændre andre end sig selv. Hvis man ønsker selvindsigt fx pga traumer."
Camilla Frandsen
"Jeg  læste en artikel i  "Odense i dag" - læste den faktisk en del gange. Og havde lyst til at høre mere men var også skeptisk og har ikke det store økonomiske overskud så jeg ventede længe. Har haft et 6 ugers forløb og er mildt sagt forbløffet. Helt klar åndedræt er noget der skal udforskes meget meget meget mere ! Rise forklarede det var lidt spild kun at komme engang imellem for det var meget det mellem konsultationerne der gav ændringer - hvis altså jeg gjorde det hun foreslog.. og hold da op ! Har meget mere energi og overskud, falder ikke sammen mere og har slet ikke den udmattelse og minusfornemmelse jeg plejer. Jeg har fået masser af redskaber, tips til mange forskellige situationer  og mine smerter .. ja dem har jeg stadig men de har fuldstændig flyttet plads i mit liv. Altså fylder meget mindre. Desuden har jeg lært det med at afspænde og har lært en masse om at kickstarte mit eget system men har også lært at bruge åndedrættet for smertelindring !!! Det har jeg IKKE lært på 3 forskellige smerteklinikker ! jeg havde aldrig forventet så stort en ændring og at jeg skulle lære så meget om min egen krop og ikke mindst hvor meget jeg kan ændre selv.. helt vildt  J. Berggren, Odense
J.Bergreen
"Ved et tilfælde så jeg et opslag om åndedrætstræning og tænkte det var nok noget popsmart snak og en gang fis - men jeg har haft det så skidt med senfølger og var træt og desperat og sikke en overraskelse ! Kunne mærke min krop, mærke snurren, energi og liv igen. Fantastisk. efter kun en gang" !!!
K. Bjerre
"Jeg stødte på Rise i forbindelse med mit podcast projekt om at være kronisk smertepatient// smerteramt.  Jeg møder Rise i hendes klinik hvor hun behandler bla smerte og stress patienter og kunstværksted i Odense, hvor hendes åbne sind, og ikke mindst fantastiske udstråling byder mig en varm velkomst. Rise fortæller åbenhjertigt om hendes sygdomsforløb, og efter interviewet  fortæller Rise om KOMBI teknikken, som hun har udviklet gennem årene, hvor hun har kæmpet en sej kamp med sygdom og smerter. Rise fortæller afsluttende, hvilken forskel det har gjort for hendes liv.  Lungerne er det eneste organ i kroppen, vi som mennesker selv kan kontrollere. Ved at kontrollere vores åndedræt, stimuleres bl.a. vagus nerven, som løber fra den nederste del af hjernestammen og ender ved mavesækken, og skaber dermed kontakt mellem hjernen og indre organer.  Stimulering af vagus nerven ved hjælp af åndedrættet, giver os mulighed for at influere positivt  på vores nervesystem, og dermed nedsætte de ubehagelige symptomer som ledsager stress og angst. At arbejde effektivt med åndedrættet er ufarligt, og jo bedre man bliver til at arbejde med sit åndedræt, jo bedre effekt vil man opleve.  KOMBI teknikken er efter min mening et godt  alternativ, eller supplement, til andre behandlingsformer, som ikke kan skade, men nærmere kan øge livskvaliteten betydeligt. 
Sofie Hyldequist
Stud. med Aarhus universitet
“Jeg er en pige der lider af kronisk bronkitis og astma. Men har også forskellige psykiske lidelser , bla angst Jeg lærte Rises "KOMBI Teknik" at kende for nogen tid siden og er positivt overrasket over HVOR GODT det virker. Især i vidt forskellige situationer. Til daglig hjælper den mig i forhold til min astma og bronkitis med at få kontrol over min vejrtrækning så jeg kan få ro og trække vejret så normalt som muligt. Samtidig føler jeg mig meget hurtigere mere sikker og tryg, fordi jeg kan mærke hele min krop og har kontrol over situationen meget, meget hurtigt. Ud over det har jeg også brugt teknikken på en rejse, hvor min panikangst poppede op og jeg var lige ved at gå fuldstændig i panik, men ved at bruge teknikken fik jeg kontrol over min angst. Ovenikøbet rejste jeg alene hvilket jeg normalt ikke gør, specielt ikke via lufthavne da jeg let mister overblikket, bliver forvirret og stresset. Der - i lufthavnen, midt i mylderet, i den massive strøm af informationer og menneskemylderet kunne jeg pludselig mærke jeg begyndte at miste kontrollen. Mærkede hvordan jeg spændte op og begyndte at hyperventilere – jeg stivnede, gispede og mærkede pulsen begyndte at galope af sted. Min brystkasse klemte sig sammen; jeg kunne ikke få luft! Svimmel følte jeg hele rummet hvirvlede rundt om mig! Sveden begyndte at løbe og i løbet af kort tid var jeg totalt badet i sved og jeg vidste det var et spørgsmål om MEGET KORT TID før jeg mistede kontrollen fuldstændig og panikanfaldet ville få fuldt tag over mig!! Desperat forsøgte jeg at huske og terpe de forskellige typer ”få-kontrol over panikken”- og ”åndedræts teknikker” jeg har prøvet men kunne slet ikke bruge dem i praksis i en akut situation!! Jeg var helt blank, de var fuldstændig væk eller i bedste fald kunne jeg huske nogle løsrevne brudstykker der ikke hang sammen! Men pludselig slog det mig - Rises teknik!! Som jeg plejer at bruge ved astma! Panisk og desperat kastede jeg et blik rundt, fik øje på en bænk og skyndte mig hen og nærmest kastede mig ned på den … ……og jeg nåede at vende situationen fuldstændig! PYYYHHHH Allerede fra det allerførste sekund af udførelsen af teknikken fik jeg kontakt med mig selv, kunne berolige mig selv og begynde at afspænde, trække vejret igen og følte jeg faldt til ro. Et altoverskyggende, voldsomt panikanfald fuldstændig afblæst – og jeg kunne fortsætte min rejse! Fordi det ikke bare er sædvanlig åndedrætsteknik men en kombination der også indeholder holdningskorrektion og afspænding hjælper man sig selv optimalt fordi man straks får åbnet meget mere for brystkasse og lunger end ved andre åndedrætsteknikker. Dermed bliver ens vejrtrækning meget hurtigere bedre. Jeg kan virkelig anbefale at man prøver det her program. Og jeg håber at mange vil bruge det. Det hjælper virkelig meget i ens hverdag. Med venlig hilsen ”Pigen”  Bruger af KOMBI Teknikken, oktober 2018 og  opdateret december 2020;   "Pigen" siger;   "Jeg har lært at styre  mine angstanfald, så de fleste gange er det mig der vinder over angsten og ikke omvendt. Min astma er også blevet bedre efter jeg er begyndt at bruge KOMBI Teknikken
"Pigen"
Dec 2020
Hvad siger specialisten?
"Gennem flere år har jeg fulgt Rise Houens arbejde med at udvikle programmer til bl.a. reduktion af smerter og stress. Arbejdet har været drevet dels af hendes egne problemer med smerter pga. sygdom og en operationsskade, dels af hendes stærke ønske om at hjælpe andre. Arbejdet virker imponerende og meget seriøst, og hendes behandlingsmetoder gør brug af både kunstterapi, fysiske øvelser og mentale teknikker. Hun har med disse metoder hjulpet andre med deres lidelser, og hun har reduceret sine egne smerter i betydelig grad. I forbindelse med at hun nu har fundet egnede lokaler og snart tilbyder hjælp online, ønsker jeg hende held og lykke i hendes arbejde med at lindre andre menneskers lidelser. Jeg kan meget anbefale hende"

Iver Pedersen
Speciallæge i psykiatri, 2019
"Jeg fandt ved et tilfælde dette sted og træning- og har prøvet en gang online og er helt forbløffet.   Klar besked i forhold til viden om krop og lunger, klar, skarp information, supergod instruktion og fantastisk empatisk gennemførelse af træningen- og sikke en forskel ! Selv på så relativt få minutters træning kan jeg mærke mange ting igen jeg næsten havde glemt.    Kan mærke hele min krop som jeg ikke har haft rigtig kontakt til siden før corona.   Min udmattelse har jeg stadig men kan mærke meget mere energi i dag efter denne hurtige træning. Bevægelse er nemmere, balance er nemmere og ikke mindst min evne til at tænke og koncentrere mig - helt vild overvældende Wow"
H. Berndtsen, Odense
Senfølger efter corona.
"Jeg har været stresset en lang periode og nu skulle der ske noget.  En kollega fortalte mig om Rises teknik  Jeg var rimelig sikker på mit problem havde noget med åndedrættet at gøre da jeg i forvejen ikke har den bedste vejrtrækning.  Under forløbet er jeg blevet mere bevidst om at trække vejret ordentligt.  Og mærkede virkning allerede efter 2 - 3 dage.  Mellem aftalerne med Rise brugte jeg ca 15 min dagligt og er blevet mere opmærksom på at trække vejret effektivt. Mit problem blev bedre men jeg skal igennem en operation før det bliver rigtig godt. Min søvn er til dels blevet bedre. Mht udholdenhed er det blevet  en smule bedre. Min kropsbevidsthed er blevet bedre - er blevet bedre til at stoppe op og lave øvelser. Min livskvalitet er bedret.  Hvis jeg skulle få lignende problemer igen ville jeg bestemt henvende mig igen"
Mikael Knudsen
Mine erfaringer med Kombi. Jeg har brugt den i et halvt år. Har haft astma i 40 år. I sidste uge var jeg til den årlige pustetest hos min læge. Min lungekapacitet var forbedret, hvilket jeg jo også selv kan mærke. Så varme anbefalinger herfra
Karen Margrethe Shade
Min erfaring med mundbind og kombien Jeg har det svært med kravet om mundbind. Jeg fik angst bare ved tanken. Og første gang jeg fik et mundbind på var ganske forfærdelig. Jeg kunne mærke min astma og jeg fik det fysisk dårligt. Følte simpelthen ikke jeg kunne trække vejret ind. !   Jeg snakkede med Rise om hvordan jeg kunne bruge kombiøvelserne mens jeg brugte mundbind og bruger nu bare lidt tid på at få styr på vejrtrækningens øvelserne der er i programmet inden jeg tager mundbind på, og de er så nemme at de kan bruges alle steder hvor du kan få brug for det. Og når at jeg gør det slapper jeg af og jeg kan nu holde ud at have mundbindet på mens jeg handler eller gør andre nødvendige ting.  Får jeg det svært mens jeg bruger mundbind bruger jeg åndedræts øvelserne meget stille og roligt og får styr på vejtrækningen igen. Jeg vil ikke sige at jeg har det godt med at have mundbind på, men kombiteknikken har hjulpet mig til at holde det ud. Så hvis andre måske også har de samme gener eller noget andet, så vil jeg anbefale  at man går på kombi teknikkkursus, det hjælper en med det.
Ny bruger af KOMBIen
"Kropsholdning. Jeg har fundet ud at vejrtrækningen bliver bedre når man retter kroppen  op, hvis man er sammenbøjet er det svære at få luften helt ned i lungerne og vejrtrækningen bliver dårligere. Noget andet jeg har lært er at udåndingen skal være længere end indåndingen, hvilket jeg er begyndt at tænke mere over, arbejder på"
BRUGER
"Jeg synes det er en stor hjælp at man kan bruge den viden over alt hvor man er. Jeg bruger det bland andet når jeg kan mærke at der et angst anfald på vej.  Jeg bruger også vejrtrækningen øvelser når jeg går i seng om aftenen, og jeg blevet bedre til at få min udånding til at være længere end min ind ånding, hvilket hjælper mig til at bliver mere rolig og  afslappet søvn" "Annonym bruger"
ANONYM BRUGER
"Da jeg startede med at bruge KOMBI Teknikken blev jeg hurtig opmærksom på mit åndedræt. Og jeg brugte det når jeg følte mig presset" "
KOMBI TEKNIK BRUGER
"Min holdning er blevet bedre, jeg er mere ret i ryggen og det gør at min vejrtrækningen er bedre og jeg kan mærke min astma er blevet lidt bedre, jeg kan bedre få luft"
"Astmatiker og bruger af KOMBI"
"Da  jeg skulle opereres igen sagde narkoselæge til mig at jeg var blevet  bedre til at  trække vejret helt ned i lungerne og jeg slappede mere af. De andre gange hvor han skulle lægge mig i narkose har jeg været mere anspændt og ængstelig, men nu har jeg fået mere ro på i disse situationer"
KOMBI Teknik Bruger
"Sidst jeg var til astmatest sagde lægen, at man stadig godt kunne høre på mine lunger at jeg havde astma, men pusten var blevet bedre, jeg kkunne puste ud i længere tid end jeg ellers havde gjort.  Og hun sagde det var fremgang"
KOMBIbruger og astmatiker
"Jeg har prøvet at lytte til noget mindfulness, men jeg synes ikke der har den store virkning på mig. Og tit er jeg blevet lidt træt af at lytte til det, så tit stoppede jeg inden de var færdige. Jeg kunne ikke rigtig se nogle tegn på at jeg fik det bedre via mindfullnes. Men det kan jeg derimod med   Kombien. Jeg har fået en bedre kropsholdning, ved at blive mere fokuseret på mit åndedræt"
"Ny bruger af KOMBIen"
4 - 8 vejrtrækningen Ved dette rolige, dybe åndedræt føler jeg jeg får luften helt ned i bunden af lungerne hvilket giver mig masser af ro og frisk energi. Jeg har meget mere ro på end ved normal vejrtrækning, fordi udåndingen er så lang. Jeg bruger denne vejrtrækning som panik kontrol  Jeg kan meget nemmere kontrollere min panik i forbindelse med min hoste (Jeg lider af astma, bronchitis, angst og OCD) så panik i forbindelse med hoste og vejrtrækning er velkendt for mig- denne vejrtrækning alene gør en stor forskel i min hverdag"
Laila Knudsen, Fyn, August 2022