Hvad siger folk ?

Hvad siger folk

Jeg har i nogle tilfælde  tilladt anonymitet af hensyn til helbreds eller person følsomme situationer men kender selvfølgelig folks identitet.

“Jeg stødte på Rise i forbindelse med mit podcast projekt om at være kronisk smertepatient// smerteramt. 

Jeg møder Rise i hendes klinik hvor hun behandler bla smerte og stress patienter og kunstværksted i Odense, hvor hendes åbne sind, og ikke mindst fantastiske udstråling byder mig en varm velkomst.

Rise fortæller åbenhjertigt om hendes sygdomsforløb, og efter interviewet  fortæller Rise om KOMBI teknikken, som hun har udviklet gennem årene, hvor hun har kæmpet en sej kamp med sygdom og smerter. Rise fortæller afsluttende, hvilken forskel det har gjort for hendes liv. 

Lungerne er det eneste organ i kroppen, vi som mennesker selv kan kontrollere. Ved at kontrollere vores åndedræt, stimuleres bl.a. vagus nerven, som løber fra den nederste del af hjernestammen og ender ved mavesækken, og skaber dermed kontakt mellem hjernen og indre organer.  Stimulering af vagus nerven ved hjælp af åndedrættet, giver os mulighed for at influere positivt  på vores nervesystem, og dermed nedsætte de ubehagelige symptomer som ledsager stress og angst. At arbejde effektivt med åndedrættet er ufarligt, og jo bedre man bliver til at arbejde med sit åndedræt, jo bedre effekt vil man opleve. 

KOMBI teknikken er efter min mening et godt  alternativ, eller supplement, til andre behandlingsformer, som ikke kan skade, men nærmere kan øge livskvaliteten betydeligt. 

 

Sofie Hyldeqvist 

Stud. med Aarhus universitet

“Jeg er en pige der lider af kronisk bronkitis og astma.Men har også forskellige psykiske lidelser, bla angst. Jeg lærte Rises ”KOMBI Teknik” at kende for nogen tid siden og er positiv overrasket HVOR GODT den virker, især i vidt forskellige situationer! 

Til daglig hjælper den mig i forhold til min astma og bronkitis med at få kontrol over min vejrtrækning så jeg kan få ro og trække vejret så normalt som muligt. Samtidig føler jeg mig meget hurtigere mere sikker og tryg, fordi jeg kan mærke hele min krop og har kontrol over situationen meget, meget hurtigt.

Ud over det har jeg også brugt teknikken på en rejse, hvor min panikangst poppede op og jeg var lige ved at gå fuldstændig i panik, men ved at bruge teknikken fik jeg kontrol over min angst. Ovenikøbet rejste jeg alene hvilket jeg normalt ikke gør, specielt ikke via lufthavne da jeg let mister overblikket, bliver forvirret og stresset.
Der – i lufthavnen, midt i mylderet, i den massive strøm af informationer og menneskemylderet kunne jeg pludselig mærke jeg begyndte at miste kontrollen. Mærkede hvordan jeg spændte op og begyndte at hyperventilere – jeg stivnede, gispede og mærkede pulsen begyndte at galope af sted. Min brystkasse klemte sig sammen; jeg kunne ikke få luft!

Svimmel følte jeg hele rummet hvirvlede rundt om mig! Sveden begyndte at løbe og i løbet af kort tid var jeg totalt badet i sved og jeg vidste det var et spørgsmål om MEGET KORT TID før jeg mistede kontrollen fuldstændig og panikanfaldet ville få fuldt tag over mig!!
Desperat forsøgte jeg at huske og terpe de forskellige typer ”få-kontrol over panikken”- og ”åndedræts teknikker” jeg har prøvet men kunne slet ikke bruge dem i praksis i en akut situation!!
Jeg var helt blank, de var fuldstændig væk eller i bedste fald kunne jeg huske nogle løsrevne brudstykker der ikke hang sammen!

Men pludselig slog det mig – Rises teknik!!
Som jeg plejer at bruge ved astma!
Panisk og desperat kastede jeg et blik rundt, fik øje på en bænk og skyndte mig hen og nærmest kastede mig ned på den …
……og jeg nåede at vende situationen fuldstændig! PYYYHHHH

Allerede fra det allerførste sekund af udførelsen af teknikken fik jeg kontakt med mig selv, kunne berolige mig selv og begynde at afspænde, trække vejret igen og følte jeg faldt til ro.
Et altoverskyggende, voldsomt panikanfald fuldstændig afblæst – og jeg kunne fortsætte min rejse!
Fordi det ikke bare er sædvanlig åndedrætsteknik men en kombination der også indeholder holdningskorrektion og afspænding hjælper man sig selv optimalt fordi man straks får åbnet meget mere for brystkasse og lunger end ved andre åndedrætsteknikker.
Dermed bliver ens vejrtrækning meget hurtigere bedre.

Jeg kan virkelig anbefale at man prøver det her program. Og jeg håber at mange vil bruge det. Det hjælper virkelig meget i ens hverdag.
Med venlig hilsen
”Pigen”  Bruger af KOMBI Teknikken, oktober 2018

og 

opdateret december 2020;  

“Pigen” siger; 

 “Jeg har lært at styre  mine angstanfald, så de fleste gange er det mig der vinder over angsten og ikke omvendt. Min astma er også blevet bedre efter at jeg er begyndt at bruge KOMBI Teknikken”

Hvad siger lægen ?

“Gennem flere år har jeg fulgt Rise Houens arbejde med at udvikle programmer til bl.a. reduktion af smerter og stress. Arbejdet har været drevet dels af hendes egne problemer med smerter pga. sygdom og en operationsskade, dels af hendes stærke ønske om at hjælpe andre. Arbejdet virker imponerende og meget seriøst, og hendes behandlingsmetoder gør brug af både kunstterapi, fysiske øvelser og mentale teknikker. Hun har med disse metoder hjulpet andre med deres lidelser, og hun har reduceret sine egne smerter i betydelig grad.
I forbindelse med at hun nu har fundet egnede lokaler og snart tilbyder hjælp online, ønsker jeg hende held og lykke i hendes arbejde med at lindre andre menneskers lidelser. Jeg kan meget anbefale hende”

Iver Pedersen, Speciallæge i psykiatri, 2019

Hvad siger brugerne ? 

Senfølger efter corona.

H. Berndtsen, Odense, 6  maj 2021

“Jeg fandt ved et tilfælde dette sted og træning- og har prøvet en gang online og er helt forbløffet.   Klar besked i forhold til viden om krop og lunger, klar, skarp information, supergod instruktion og fantastisk empatisk gennemførelse af træningen- og sikke en forskel ! Selv på så relativt få minutters træning kan jeg mærke mange ting igen jeg næsten havde glemt.    Kan mærke hele min krop som jeg ikke har haft rigtig kontakt til siden før corona.   Min udmattelse har jeg stadig men kan mærke meget mere energi i dag efter denne hurtige træning. Bevægelse er nemmere, balance er nemmere og ikke mindst min evne til at tænke og koncentrere mig – helt vild overvældende Wow”

Hvad siger brugerne?

Mikael Knudsen, april 2021

“Jeg har været stresset en lang periode og nu skulle der ske noget.

 En kollega fortalte mig om Rises teknik

 
 Jeg var rimelig sikker på mit problem havde noget med åndedrættet at gøre da jeg i forvejen ikke har den bedste vejrtrækning. 
 
Under forløbet er jeg blevet mere bevidst om at trække vejret ordentligt. 
Og mærkede virkning allerede efter 2 – 3 dage.
 Mellem aftalerne med Rise brugte jeg ca 15 min dagligt og er blevet mere opmærksom på at trække vejret effektivt.
Mit problem blev bedre men jeg skal igennem en operation før det bliver rigtig godt.
Min søvn er til dels blevet bedre.
Mht udholdenhed er det blevet  en smule bedre.
Min kropsbevidsthed er blevet bedre – er blevet bedre til at stoppe op og lave øvelser.
Min livskvalitet er bedret.
 
 Hvis jeg skulle få lignende problemer igen ville jeg bestemt henvende mig igen”

Hvad siger brugerne?

Mine erfaringer med Kombi.

Jeg har brugt den i et halvt år.
Har haft astma i 40 år.
I sidste uge var jeg til den årlige pustetest hos min læge.

Min lungekapacitet var forbedret, hvilket jeg jo også selv kan mærke. Så varme anbefalinger herfra❤️

Karen Margrethe Shade, 2021

Hvad siger folk ?

 

Min erfaring med mundbind og kombien

 

Jeg har det svært med kravet om mundbind. Jeg fik angst bare ved tanken. Og første gang jeg fik et mundbind på var ganske forfærdelig. Jeg kunne mærke min astma og jeg fik det fysisk dårligt. Følte simpelthen ikke jeg kunne trække vejret ind. !   Jeg snakkede med Rise om hvordan jeg kunne bruge kombiøvelserne mens jeg brugte mundbind og bruger nu bare lidt tid på at få styr på vejrtrækningens øvelserne der er i programmet inden jeg tager mundbind på, og de er så nemme at de kan bruges alle steder hvor du kan få brug for det. Og når at jeg gør det slapper jeg af og jeg kan nu holde ud at have mundbindet på mens jeg handler eller gør andre nødvendige ting. 

Får jeg det svært mens jeg bruger mundbind bruger jeg åndedræts øvelserne meget stille og roligt og får styr på vejtrækningen igen. Jeg vil ikke sige at jeg har det godt med at have mundbind på, men kombiteknikken har hjulpet mig til at holde det ud. Så hvis andre måske også har de samme gener eller noget andet, så vil jeg anbefale  at man r på kombi teknikkkursus, det hjælper en med det.

NY bruger af KOMBIen – februar 2021

Hvad siger folk ?

“Kropsholdning. Jeg har fundet ud at vejrtrækningen bliver bedre når man retter kroppen  op, hvis man er sammenbøjet er det svære at få luften helt ned i lungerne og vejrtrækningen bliver dårligere.

Noget andet jeg har lært er at udåndingen skal være længere end indåndingen, hvilket jeg er begyndt at tænke mere over, arbejder på”

“Bruger”, december 2020

Hvad siger folk ?

“Jeg synes det er en stor hjælp at man kan bruge den viden over alt hvor man er. Jeg bruger det bland andet når jeg kan mærke at der et angst anfald på vej.  Jeg bruger også vejrtrækningen øvelser når jeg går i seng om aftenen, og jeg blevet bedre til at få min udånding til at være længere end min ind ånding, hvilket hjælper mig til at bliver mere rolig og  afslappet søvn”

“Annonym bruger 2020”

Hvad siger folk ?

“Da jeg startede med at bruge KOMBI Teknikken blev jeg hurtig opmærksom på mit åndedræt. Og jeg brugte det når jeg følte mig presset” 
“KOMBI Bruger”, 2020

Hvad siger folk ?

“Min holdning er blevet bedre, jeg er mere ret i ryggen og det gør at min vejrtrækningen er bedre og jeg kan mærke min astma er blevet lidt bedre, jeg kan bedre få luft”
“Astmatiker og bruger af KOMBI”

Hvad siger folk ?

“Da  jeg skulle opereres igen sagde narkoselæge til mig at jeg var blevet  bedre til at  trække vejret helt ned i lungerne og jeg slappede mere af. De andre gange hvor han skulle lægge mig i narkose har jeg været mere anspændt og ængstelig, men nu har jeg fået mere ro på i disse situationer”
KOMBI Teknik Bruger, 2020

Hvad siger folk ?

“Sidst jeg var til astmatest sagde lægen, at man stadig godt kunne høre på mine lunger at jeg havde astma, men pusten var blevet bedre, jeg kunne puste ud i længere tid end jeg ellers har gjort.
Og hun sagde det var fremgang”
ASTMATIKER og BRUGER AF KOMBIen- 2020

Hvad siger folk ?

“Jeg har prøvet at lytte til noget mindfulness, men jeg synes ikke der har den store virkning på mig. 
Og tit er jeg blevet lidt træt af at lytte til det, så tit stoppede jeg inden de var færdige. Jeg kunne ikke rigtig se nogle tegn på at jeg fik det bedre via mindfulness. Men det kan jeg der imod med 
Kombien. Jeg har fået en bedre kropsholdning, ved at blive mere fokuseret på mit åndedræt”
“Ny bruger af KOMBIen” 2020

 

Hvad siger folk ?

“Man kan bruge det overalt. Ja alle steder når behovet opstår”
Ny bruger af KOMBITeknikken